Photovoltaic tracking system: Faʻaaogaina o le atamai faʻapitoa e faʻafouina ai le malosi o le la

Le tuʻufaʻatasia o le atamai faʻapitoa (AI) i le photovoltaicfaiga tau siakiua mafua ai se suiga tele i le lelei ma le aoga o le gaosiga o le malosi o le la. E ala i le otometi le siakiina o le susulu o le la ma le faʻaogaina o suʻesuʻega faʻamatalaga taimi moni, o nei faiga faʻalautele ua faʻafouina le auala e faʻaogaina ai e fale eletise le malosi o le la, faʻaitiitia le tau, faʻateleina le lelei ma faʻaitiitia le leiloa o le susulu o le la.

I le masani ai, o faiga o le photovoltaic e tumau, o lona uiga o le la e tumau i se tulaga tumau i le aso atoa, ma mafua ai le le lelei o le susulu o le la. Ae ui i lea, faatasi ai ma le oʻo mai o faiga faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi faʻapipiʻiina ma tomai faʻapitoa, e mafai e panels ona faʻafetaui lelei a latou faʻatonuga e mulimuli ai i le tulaga o le la ma faʻateleina le faʻaogaina o le susulu o le la. O lenei suʻesuʻega moni o le susulu o le la e ausia e ala i le faʻaogaina o suʻesuʻega faʻamaumauga tetele, lea e mafai ai e le faiga ona faʻaauau pea ona mataʻituina ma auʻiliʻili mea tau le siosiomaga e pei o le ufitia o ao ma tulaga o le ea e faʻamalieina ai le faʻatulagaina o paneta la.

1

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaogaina o le atamai faʻapitoa i faiga faʻataʻitaʻiga photovoltaic o le faʻaitiitia o le leiloa o le la. E ala i le fetuutuunai faifaipea o le pito ma le faʻatonuga o le la, o nei faiga e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaalia pea paneta i le maualuga o le susulu o le la i le aso atoa. O lenei mea e le gata ina faʻateleina ai le gaosiga o le malosi, ae faʻaitiitia ai le faʻaumatia, ma faʻateleina ai le lelei o le gaosiga o le eletise.

E le gata i lea, o le faʻatinoina o le AI-driven PVfaiga tau siakiua mafua ai se faʻaititia tele o tau faʻagaioiga. O nei faiga e otometi lava ona fa'amalieina le fa'atulagaina o paneta sola, fa'aitiitia ai le fa'aogaina ma le tausiga. E le gata ina fa'aitiitia ai le tau o tagata faigaluega, ae fa'atuputeleina ai fo'i le ola o le la e ala i le fa'aitiitia o le ofi ma le masaesae, ma i'u ai ina fa'asaoina tupe a le kamupani fa'aola i se taimi umi.

E le gata i le faʻaitiitia o tau, o le faʻateleina o le malosi o le gaosiga o le eletise e ala i le faʻaogaina o le PV faʻavae AI e iai ni faʻamanuiaga tau le siosiomaga. E ala i le fa'ateleina o le fa'aogaina o le malosi o le la, o nei faiga e fesoasoani e fa'aitiitia ai le kasa oona ma le fa'alagolago i puna'oa e le mafai ona fa'afouina, ma fa'ateleina ai le fa'atumauina ma le puipuiga o le si'osi'omaga.

2

Ole feso'ota'iga ile va ole su'esu'ega ole PV ma le atamai fa'apitoa o lo'o saunia ai fo'i le ala mo le aga'i i luma ile tausiga fa'apitoa. E ala i le su'esu'eina faifaipea o fa'amaumauga, e mafai ai e nei faiga ona iloa ni fa'afitauli e ono tula'i mai po'o ni fa'aletonu i le fa'atinoga o le la, e mafai ai ona fa'atino le tausiga ma le fa'afitauli. Ole auala lea ile tausiga fa'anatinati e le gata ina fa'aitiitiina ai le taimi fa'aletonu, ae fa'atuputeleina ai fo'i le fa'atuatuaina atoa ma le umi o au atina'e PV.

E le gata i lea, o le faʻaogaina o le atamai faʻapitoa i PV tracking systems ua mafai ai ona atinaʻe ni algorithms faʻapitoa e mafai ona faʻafetaui i tulaga eseese o le siosiomaga ma faʻamalieina le gaosiga o le malosi e tusa ai. O lenei fetuunaiga e mautinoa ai e mafai e le faiga ona tali lelei i suiga i le malosi o le la ma le tulimanu, faʻaleleia atili le lelei atoatoa o le gaosiga o le la.

I se aotelega, o le tuʻufaʻatasia o le atamai faʻapitoa i le photovoltaicfaiga tau siakio lo'o fa'aulufaleina se vaitau fou o le fa'atupuina o le malosi o le la o lo'o fa'aalia i le fa'ateleina o le lelei, fa'aitiitia tau ma fa'aitiitia le a'afiaga o le si'osi'omaga. E ala i le siaki otometi le susulu o le la ma le faʻaogaina o suʻesuʻega faʻamatalaga taimi moni, o nei faiga faʻalautele ua toe faʻamalamalamaina le gafatia o le malosi o le la, ma avea o se fofo faʻamalosi ma gafataulimaina i le faʻatupulaia o manaʻoga malosi o le lalolagi. A'o fa'aauau pea le fa'atupuina o le tekonolosi, o le feso'ota'iga i le va o le atamai fa'apitoa ma le fa'aogaina o le photovoltaic o lo'o fa'amoemoe e fa'alautele atili, fa'aosoina le fa'aauauina o le tuputupu a'e ma le fa'aaogaina o le malosi o le la e avea o se puna malosi mama ma fa'afouina.


Taimi meli: Sep-02-2024